Page 1 of 1

"Beachballing" and UI non-responsive at start of backup job

Posted: March 12th, 2018, 11:10 pm
by hokiescottyp
Get Backup Pro 3.4.2 (1087) is "beach-balling" during start of scheduled "Backup" process. The UI is not responding, but seems to continue working, and ultimately completes the backup job. But it's concerning, and I want to make sure I'm trusting my backups to a fully functioning utility.

Re: "Beachballing" and UI non-responsive at start of backup job

Posted: March 16th, 2018, 8:26 am
by Igor Lizunov
hokiescottyp wrote:Get Backup Pro 3.4.2 (1087) is "beach-balling" during start of scheduled "Backup" process. The UI is not responding, but seems to continue working, and ultimately completes the backup job. But it's concerning, and I want to make sure I'm trusting my backups to a fully functioning utility.


Please update to the latest version of Get Backup Pro (1140) using this link:
https://www.belightsoft.com/products/getbackup/downloads.php

Also, try to turn on Use administrator privileges option in program preferences and run your task again:
Image

Re: "Beachballing" and UI non-responsive at start of backup job

Posted: March 26th, 2018, 10:19 am
by jscooper22
I'm having the same problem. Just installed the latest version and rebooted. App hangs when backing up.

Thanks,

Jeff

Re: "Beachballing" and UI non-responsive at start of backup job

Posted: March 26th, 2018, 10:23 am
by jscooper22
oops, scratch that. Seems it beachballs while building the file list. once the actual backups start it's responsive (at least in my case).